Рязко понижение на температурите и възможни заледявания се очакват през

...
Рязко понижение на температурите и възможни заледявания се очакват през
Коментари Харесай

Община Русе предупреди за рязко застудяване тази нощ, очакват се заледявания

Рязко намаляване на температурите и вероятни заледявания се чакат през тази нощ, предизвестиха от Община Русе. Според Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ живакът в термометъра ще падне до -5 градуса .

През последните 24 часа на територията на Русе е осъществено разчистване и отнасяне на пътищат а със профилиран препарат срещу замръзване. Почистени са входно-изходните точки на града и е обезпечено безвредно напредване по булевардите „ България “ и „ Трети март “. Екипите са употребявали три снегорина , които също по този начин са поръсили с пясък.

Използвани са и четири машини за опесъчаване на пътищата в дребните обитаеми места, като сега те са изцяло разчистени .

При потребност всички пътноподдържащи сдружения ще усилят броя на профилираната техника, която да обработва общинската пътна и улична мрежа. За задачата следва да се обезпечи достъп на машините до улици и булеварди, а колите на жителите да не ги блокират.

Апелът към водачите на коли е да карат деликатно , изключително на усойни, открити места и мостови уреди. Не са целесъобразни рискови изпреварвания , придвижване с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушение на други пътни ограничавания .

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на институции, еднолични компании, търговски сдружения и домоуправители следва да провеждат навреме и непрекъснато разчистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в региона на обектите, за обезпечаване на естествен работен развой и безвредно придвижване.

При пораждане на произшествия сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР