Рязко понижение на приходите и наполовина по-ниска печалба отчита държавният

...
Коментари Харесай

Продажбите на "Авионамс" се сриват през първото тримесечие

Рязко намаляване на приходите и на половина по-ниска облага регистрира държавният авиоремонтен цех " Авионамс " за първото тримесечие на 2021 година Спадът въпреки всичко идва след мощна предишна година, в която компанията отбелязва двуцифрени растежи. Със относително постоянни резултати остава най-големият боен цех - сопотският ВМЗ. Повече от месец след крайния период на 25 април обаче няма изясненост за представянето на търговеца " Кинтекс ", защото третата оръжейна компания под шапката на икономическото министерство към момента не е разгласила докладите си.
Авиоремонти
Най-значителни са измененията в данните на пловдивския " Авионамс " (виж таблицата), който регистрира над 76% спад на продажбите. Подобни по-слаби резултати компанията имаше и при започване на предходната година. Годишният доклад обаче демонстрира, че тя освен е съумяла да навакса, само че и да регистрира близо 36% растеж на приходите към края на 2020 година, както и дребна облага. Положителен остава крайният резултат и през първото тримесечие на тази година. За разлика от предходната година обаче, когато " Авионамс " усилва разноските си за материали, през тази година те понижават на половина. А това може да е сигнал за стесняване на активността.
Заводът в Сопот
ВМЗ отбелязва лек растеж на приходите през първото тримесечие на 2021 година С близо 5.5 млн. лева се намаляват разноските за първични материали, само че поради понижението на запасите от подготвена продукция и незавършено произвеждане облагата пада до малко под 3 млн. лева Данните демонстрират още, че през тази година компанията разчита повече на пряк експорт, в сравнение с търговеца " Кинтекс ", като продажбите към свързани лица понижават. Броят на заетите остава постоянен, като към края на март в завода работят малко над 3600 души.

От компанията обаче регистрират понижено търсене на специфична продукция на пазара, както и намалени цени. До края на годината ВМЗ чака контракти и поръчки за почти 190 млн. лева

От доклада за 2020 година излиза наяве още, че в предишния ноември съветът на шефовете на Държавната консолидационна компания, посредством която страната упражнява надзор над сдружението, е взел решение да усили капитала на ВМЗ с дължимия дял от 40 млн. лева Самото нарастване е вписано в Търговския указател при започване на май тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР