Вагонно-ремонтният завод в Дряново затваря врати. Повече от 100 души

...
Вагонно-ремонтният завод в Дряново затваря врати. Повече от 100 души
Коментари Харесай

Голям и прочут наш завод хлопна кепенците, стотици остават без работа ВИДЕО

Вагонно-ремонтният цех в Дряново затваря порти. Повече от 100 души са били изпратени на борсата и остават без прехранване в навечерието на коледните и новогодишни празници.

Ръководството упреква БДЖ в несъблюдение на контракти. Такова обвиняване към самия цех пък има и от българските железници – оттова показват, че има контракт от 2021 година, завършил през април 2023 година, само че той не е изпълнен, макар че са били изплатени 7 милиона лв. за предаването на 15 вагона.

„ През 2021 година стартирахме контракта и в действителност тогавашното управление обезпечи в бърз порядък да се изплати сумата по задатъка. В рамките на доста къс период от време, в порядъка от 8 месеца, ние разбработихме техническа и софтуерна документи, която разрешава изработването не на 15, а на 100 вагона, съобщи шефът на завода Валери Димитров в ефира на Нова телевизия.

През декември същата година показахме прототипа, само че възложителят не участва. Впоследствие се стигна до закъснение заради пандемията и забавени поръчки от външни контрагенти, защото ние внасяме артикули, които в България не се създават ”.

„ Единственото, което поискахме от БДЖ, е да се промени графика, защото имаше забавяния. Не сме желали да се усилва цената или нещо друго ”, добави той. И съобщи, че ще бъде стартирана процедура против БДЖ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР