Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След

...
Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След
Коментари Харесай

Иде студ! Синоптици предупреждават за опасно време в Северозпада

Рязка смяна във времето ни чака в идващото денонощие. След ясното и топло време през днешния ден, вторник ще е прохладно и ще става студено. Синоптици сигнализират за рисково време в Северозапада, както и на мн други места в страната.
Валежи от дъжд ще има към момента преди обяд на обособени места, основно в централните и източните региони на страната, в планините - от сняг. След обяд валежите в множеството региони ще стопират, а по здрач вятърът ще отслабва и в източните региони ще се ориентира от североизток. Дневните температури ще се намалят и ще са сред 4 и 9 градуса.
В 21 области в страната е разгласен жълт код поради предстоящи бурни ветрове. Предупреждението в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. В тези региони ще духа мощен запад-северозападен вятър със скорост 15-19 м/сек, вероятни пулсации до 21-24 м/сек.
В планините ще доминира облачно време и основно преди обяд ще има превалявания от сняг, оповестява Дарик. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър, по високите елементи - от запад-югозапад. Дневните температури ще се намалят сензитивно спрямо миналите топли дни и оптималната на височина 1200 м ще е към минус 1 градус, на 2000 м - към минус 7 градуса.
По Черноморието ще доминира облачно време и основно преди обяд ще има превалявания от дъжд. Ще е прохладно, с сдържан до мощен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
В нощта против сряда вятърът ще отслабне и ще се обърне от север и от североизток, денем в източната половина от страната ще бъде сдържан. Застудяването обаче ще продължи. Ще има и валежи от сняг, с по-голяма възможност в планинските региони и в Северна България.
В четвъртък и петък също ще се задържи студено. В Източна България ще остане и прохладно, със забележителна облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Над Западна България облачността ще се раздира и краткотрайно ще понижава, повече през първия ден.
През почивните дни вятърът още веднъж ще се смени със северозападен, ще бъде слаб до сдържан. В повече региони ще има разкъсвания и понижения на облачността. Дневните температури ще се покачват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР