Рядко терористичните групи остават ненаказани, след като спонсорират смъртоносни атаки

...
Рядко терористичните групи остават ненаказани, след като спонсорират смъртоносни атаки
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Европа трябва да се обедини срещу Хизбула

Рядко терористичните групи остават ненаказани, откакто спонсорират смъртоносни офанзиви в демократични юрисдикции, само че за жалост това е по този начин в Европейския съюз от 2012 година Същата година, по време на мандата ми като заместител министър-председател на България, атентатор-самоубиец умъртви пет израелци и един българин в терористична офанзива, при която бяха ранени още 35 почтени души край Бургас, на българското Черноморие.

Бързо следствие, подкрепено от Европол и Съединени американски щати разкри, че офанзивата е изпълнена от терористи с поддръжката на Хизбула. След като източникът на офанзивата стана прочут, София прикани Европейски Съюз да дефинира Хизбула като задгранична терористична организация – наказване, което би забранило на всеки член на Хизбула да влиза в Европейски Съюз и да има достъп до финансовата му система. По това време се смяташе, че Европейски Съюз сигурно ще накаже строго организацията, осъществяваща невъзмутими убийства в рамките на Съюза.

Но това не се случи. През 2013 година Европейски Съюз дефинира единствено военното крило на Хизбула като терористична организация и остави политическото управление на Хизбула, което управлява всички аспекти на организацията, в това число военните – ненаказано.

" Хизбула " се възползва от това " опрощение " и продължи да пере пари през европейската финансова система, както и да съхранява материали за произвеждане на бомби в целия континент. За Хизбула континентална Европа се оказа спокойна сцена за бъдещи кръвопролития.

Европейците би трябвало освен да се усещат афектирани, че същата група, която тероризира жителите, дебне в техните страни, само че европейците би трябвало да се опасяват и от последствията на това безучастие. Заплахата от бъдещи кръвопролития няма по какъв начин да бъде по-ясна. За сигурността на европейците и чужденците, които обитават и посещават континента, Европейски Съюз би трябвало изцяло да забрани Хизбула.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР