Руснаците търгуват с украински военнопленници на черния пазар“ на чеченските

...
Руснаците търгуват с украински военнопленници на черния пазар“ на чеченските
Коментари Харесай

ISW: Руснаците търгуват с украински военнопленници на „черния пазар“

Руснаците търгуват с украински военнопленници на „ черния пазар “ на чеченските паравоенни групировки, които по-късно организират личен продан на пленници с Украйна. Това оповестява РБК-Украйна, базирайки се на отчета на Института за проучване на войната (ISW).

Агенцията се базира на информация на английското издание The Times, съгласно която украинският представител на Координационния щаб за лекуване на военнопленниците Петро Яценко е декларирал, че чеченските паравоенни групировки купуват украински военнопленници от други съветски военни елементи на “ черен пазар “ за по-нататъшна търговия. По-късно те употребяват украински пандизчии за замяна с чеченски, арестувани от въоръжените сили.

Вестник Times сподели, че тези елементи евентуално ще се извърнат към „ черния пазар “, защото чеченците сега извършват основно полицейски или логистични функционалности в тиловите региони на Украйна, където има по-малка опция за залавяне на военнопленници от SPU и размяната им с чеченски.

Изданието отбелязва, че макар че Женевската спогодба не съдържа членове, които директно не разрешават търговията с военнопленници, тази процедура евентуално нарушава наредбата, че „ никое особено съглашение не би трябвало да въздейства неподходящо върху ситуацията на военнопленниците “.

Съобщенията, че чеченските елементи явно правят личен продан на пленници с Украйна, допускат, че някои паравоенни елементи на съветската войска, като да вземем за пример чеченските специфични сили „ Ахмат “, вероятно  вземат участие в по-широк руско-украински продан на пандизчии на най-високо равнища.

Руски военните блогъри неведнъж подлагаха на критика чеченските сили за тяхната непросветеност и липса на присъединяване в Украйна и след присъединяване в огромни съветски настъпателни интервенции през 2022 година чеченските сили бяха изтеглени в тиловите региони или в по-малко дейните региони на фронта “, се споделя в отчета на ISW.

Ще напомним, че последната замяна на пленници сред Русия и Украйна се състоя на 8 февруари и100 украинци се върнаха в родината.

Наскоро комисарят на Върховната рада по правата на индивида Дмитро Лубинец заяви, че измамниците са измислили нова незаконна скица за обогатяване. На родственици и другари на военнопленници се оферират пари, с цел да ги „ включат “ в описи за замяна.

Източник – РБК Украйна/ISW/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР