Руснаци - световни и олимпийски шампиони, национални артисти на Руската

...
Руснаци - световни и олимпийски шампиони, национални артисти на Руската
Коментари Харесай

Руски граждани: Втора година не можем да стигнем до имотите си

Руснаци - международни и олимпийски първенци, национални актьори на Руската федерация, както и елементарни жители - се обърнаха към българските институции за подпомагане. От 13 март 2020 година те не могат да влязат в България, където са притежатели на недвижимо имущество и за него дължат налози към българските общини и страната.

Ето и формалното писмо, оповестено от Liberta.bg.
ДО
Президента на Република България
господин Румен Радев
ДО
Министър-председателя на Република България
господин Бойко Борисов
ДО
Министъра на външните работи на Република България
госпожа Екатерина Захариева
ДО
Министъра на опазването на здравето
господин Костадин Ангелов
ДО
Министъра на туризма
госпожа Марияна Николова
ДО
Министъра на финансите
господин Кирил Ананиев
ДО
Кмета на община Поморие
господин Иван Алексиев

Уважаеми дами и господа,

Поради здравните ограничаващи Covid-19 ограничения, един от най-засегнатите стопански браншове в България е туристическият - хотели, заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения, заведения, туристически организации и впрочем, като ролята на страната и Общините в тази ситуация е по оптимален метод да улеснява и подкрепя засегнатите бизнеси и жители, а не в допълнение да ги затормозява. Отделно от това, в условия на международна здравна и икономическа рецесия, всевъзможни финансови приходи към българските страна, Общини, физически и юридически лица би трябвало да бъдат посрещани с отворени порти и одобрявани, когато дават отговор и не опонират на законоустановаения нормативен ред в Република България и Европейски Съюз.
В тази връзка Ви известявам, че:

съвсем една година, считано от 13.03.2020 година, в Република България не са допускани жители на Русия с Виза C (каквато към този момент не се издава за България!), а единствено жители на Русия с Виза D. Гражданите на Руската федерация с Виза C имат недвижимо имущество (апартамент/къща) в Република България, до което достъпът им е стеснен. Освен това те дължат налози за своите парцели в България, които не могат да обезпечат в период (а желаят!) към нашата страна и Общини заради гореспоменатите ограничавания, за което са давани за наложително събиране на частни правосъдни реализатори.
Всичко това се случва разследване на Заповед на Министъра на опазването на здравето, уреждаща противоепидемичните условия/мерки при Covid-19.
Кумулативно с това, възбраната ощетява както държавния фиск и общинските бюджети, по този начин и туристическия отрасъл в България, надлежно фамилните бюджети на всички български жители по веригата - хоризонтална и отвесна.

България е евроатлантическа страна - член на Европейски Съюз и НАТО - само че преди всичко би трябвало да отстоява националния суверенитет и ползите на българските жители, като взима образец от положителните европейски практики и ги следва. В други държавни на Европейски Съюз (Гърция, Испания и др.), където противоепидемичните ограничения са извънредно по-строги от тези в България, задграничните жители с парцели в страните им са допускани до собствеността им след негативен PCR тест или са поставяни под карантина в страната правоприемник. Крайно налага се българските управляващи и в частност Министъра на опазването на здравето да преразгледат заповедите си по съответния проблем, с цел да улеснят задграничните жители с недвижимо имущество в България, като по този метод косвено подмопогнат и българския бизнес, който е извънредно потърпевш, заради настъпилата Covid-19 пандемия.

С почитание,

Стоян Тончев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР