Руснаци не стоят зад експлозиите, тъй като Емилиян Гебрев работи

...
Руснаци не стоят зад експлозиите, тъй като Емилиян Гебрев работи
Коментари Харесай

Взривовете край Карнобат – заради лошо съхранение на боеприпаси?

Руснаци не стоят зад детонациите, защото Емилиян Гебрев работи с тях, твърди някогашен чиновник на МО

Взривът в склада на оръжейния необут Емилиян Гебрев край Карнобат най-вероятно е станал поради неприятно предпазване на муниции. Това допусна пред Lupa.bg Даниел Божилов, консултант на някогашния боен министър Николай Свинаров.

 „ Емилиян Гебрев евентуално не разполага с техника и нужните технологии за утилизация на боеприпасите, което е довело до струпване на огромни количества и поради неприятното предпазване е станала поредицата от гърмежи. За своя бизнес притежателят на „ Емко ” е взел милиони, само че сигурността на служащите като че ли е под въпрос ”, счита Божилов.

Той изясни, че за активността си Емилиян Гебрев е получил лицензи от Русия, тъй че изключва версията хора на Путин да стоят зад мощните детонации на 25 юни.

Не за първи път гърмят боеприпаси в Карнобат. Миналата година на 31 юли пламтя складово помещение на територията въз основата. Пожарът избухна в ранните часове на неделя, както и в този момент.

Оттогава тече следствие, за чийто ход прокуратурата не е изнасяла никаква публична информация.

По думите на Гебрев сегашният пожар е избухнал около 00:40 часа в неделя и за благополучие няма потърпевши хора от защитата въз основата. Той разказа случая като “непонятен, непонятен ”, защото в изгорялото складово помещение не е имало продукция, която може да се възпламени сама.

“Не мога да кажа какви са аргументите ”, добави Гебрев.  За предходните произшествия в негови хранилища той твърдеше, че зад тях стоят външни фактори.

Окръжната прокуратура в Бургас управлява следствието по досъдебното произвеждане, обвързвано с унищожаването посредством гърмеж на склад за муниции край Карнобат. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Разследването е предоставено на екип от четирима следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Бургас. 

По досъдебното произвеждане са осъществени разпити на очевидци. Предстои осъществяването на оглед на местопроизшествието, който ще стартира до края на днешния ден, показаха още от Апелативната прокуратура.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР