Има рязък дисбаланс в разпределението на публичните средства, смятат опозиционните

...
Има рязък дисбаланс в разпределението на публичните средства, смятат опозиционните
Коментари Харесай

20 % от жителите на община Карнобат живеят в селата, а за тях не е предвиден и лев, обявиха от БСП

Има внезапен дисбаланс в разпределението на обществените средства, считат опозиционните съветници 

Живущите в дребните обитаеми места на община Карнобат са дискриминирани. Това е трайна политика, която кметът Георги Димитров постанова от години, безапелационни са общинските съветници от Българска социалистическа партия, които се обрисува и през този мандат да са единствената действителна съпротива на кметското болшинство.

Тодор Байчев, Мирослав Спасов и Маргарита Пъдарева гласоподаваха „ Против “ бюджета на Карнобат за 2024 година, тъй като виждат внезапен дисбаланс в строителната стратегия.

„ 20 % от популацията на община Карнобат живеят в селата, а нито едно обитаемо място отвън общинския център, не е планувано в Капиталовата стратегия. Това се случва за поредна година. Да не приказваме, че част от ремонтните действия се залагат фиктивно – за поредна година и не се извършват. Такъв образец е ремонтът на пътя сред Сърнево и Черково, който за трета поредна година е в бюджета, само че нищо не се случва “, сподели Тодор Байчев.

Бюджетът на Карнобат за 2024 година е 53 млн.лева, а финансовата стратегия е 7,7 млн.лева. От администрацията оповестиха, че макрорамката е уравновесена и получиха поддръжката на болшинството в Общинския съвет. Единствените със съществени запаси бяха съветниците от Българска социалистическа партия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР