Засега се смята, че именно неговият химически завод е изхвърлил

...
Засега се смята, че именно неговият химически завод е изхвърлил
Коментари Харесай

Намериха цистерна с циановодород в двора на карнобатски бизнесмен

Засега се счита, че точно неговият химически цех е изхвърлил в канализацията бойното отровно вещество

След двудневно интензивно следствие на територията на Северната индустриална зона в Карнобат криминалисти и оперативни служители на реда от ОДМВР-Бургас са съумели да локализират източника на смъртоносното замърсяване с циановодород.

След като Флагман.бг сигнализира за припаднали от задушаване хора, работещи в този регион, се разбра, че е имало и други случаи, при които е била усещана характерната миризма на бадеми, разпространяваща се от поразяващия газ.

Открита е цистерна, намираща се до шахта, в двора на профилирана компания за отнасяне, запазване, преправяне и неутрализиране на боклуци, съдържащи нефтопродукти, както и маслени утайки. Става дума за ЕПП ОЙЛ ЕООД, еднолична благосъстоятелност на карнобатския предприемач Мирослав Чоков.

Флагман.бг разполага с задоволително информация по извършените оперативно-издирвателните мероприятия, при които са взели присъединяване и пожарникари. Използваният газ анализатор е реагирал на изпарения от циановодород.

В цистерната е имало циановодородна киселина, която се употребява точно при такива технологии, каквито са прилагани от ЕПП ОЙЛ ЕООД.

Флагман.бг приканва способените държавни органи да излязат с публична информация в коя канализация са отивали тези отпадни води от активността на частната химическа компания. И от какъв брой време е тровено популацията на Карнобат с рисковия газ, който е бил употребен и като бойно отровно вещество във войните от предишния век.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР