Около централната шахта са измерени количества многократно над нормата Неизяснено

...
Около централната шахта са измерени количества многократно над нормата Неизяснено
Коментари Харесай

Извънредно! Евакуират кабелния завод в Карнобат, заради изтичане на циановодород

Около централната шахта са измерени количества неведнъж над нормата

Неизяснено приключване на токсичен газ е причина за почнала евакуация на няколкостотин служащи от най-голямото дружество в Карнобат – кабелния цех „ Борднетце “. Читател на Флагман.бг твърди, че суматохата е огромна, тъй като преди малко са разбрали, че става дума за мощно канцерогенния циановодород.

На място са пристигнали експерти от локалното отделение на РЗИ. Бързите полеви разбори демонстрират, че към основната канализационна шахта концентрацията на циановодород е неведнъж над нормата, а в главния завод е 3 пъти над нормата. Това обаче са изказвания на служащи. Няма публично изказване на виновните за това институции.

Кабелният цех се намира в северната част на града. Изведени са към 13:30 часа над хиляда души надалеч от завода. Наблизо обаче има жилищни квартали. Не е ясно какво са подхванали виновните за такива обстановки общински служби.

Наш екип пътува към Карнобат, очаквайте детайлности.

Циановодородът е извънредно мощна отрова, съставлява прозрачен газ и нормално се образува в атмосферата от мощно лепливата циановодородна киселина. И двете съединения имат доста слаб аромат на бадем. Киселината е предопределена за производството на полимери и е главната суровина за производството на кабели. Кипи и при стайна температура. Изяснява се от кое място е тръгнала повредата. Отровният газ провокира сигурна гибел при повишена централизация.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР