Руснакът Андрей Рубльов, седми в схемата на мъжкия турнир, вече

...
Руснакът Андрей Рубльов, седми в схемата на мъжкия турнир, вече
Коментари Харесай

Рубльов, Нори и Хуркач продължава напред, Агут отпадна

Руснакът Андрей Рубльов, седми в схемата на мъжкия шампионат, към този момент е в третия кръг на " Ролан Гарос ", откакто осуети желанията на французина Корентен Муте и го победи с 6:4, 6:2, 3:6, 6:3. В идващия кръг Рубльов се изправя против италианеца Лоренцо Сонего в търсене на нов четвъртфинал в Париж след тези през 2020-ра и 2022 година.

Руснакът се нуждаеше от три часа, с цел да победи Муте, вкара 6 аса против 2 на съперника, осъществя 46 уинъра против 40. Муте направи 36 двойни неточности – със седем по-малко от руснака, само че това не му оказа помощ да завоюва мача.

Срещата стартира с пробив в сервиса на Муте, което обезпечи задатък в ранен стадий за Рубльов. Руснакът продължи да господства и във втория сет, пробивайки подаванията на 61-ия в ранглистата на АТР в третия и петия гейм. В третата част на срещата Муте отрази две точки за пробив и след маратонско разиграване в първия гейм, а по-късно направи пробив за 3:1. Уверената му игра нямаше по какъв начин да бъде сломена от Рубльов и той си затвори сета от първата опция за 6:3. Четвъртия сет тенисистите откриха с замени на пробив и мачът се реши в 8-ия гейм, където Рубльов направи нов пробив.

В търсене на свободно място в заключителния стадий от шампионата Рубльов ще играе с Лоренцо Сонего, който отстрани Юго Юмбер с 6:4, 6:3, 7:6 (7:3).

В други срещи от втория кръг 11-ият в схемата при мъжете Лоренцо Музети (Италия) в профил Александър Шевченко (Русия) с 6:1, 6:1, 6:2, а 13-ият в решетката Хуберт Хуркач (Полша) се бори крепко в пет сета против Талон Грийкспур (Нидерландия) и в последна сметка минава напред с 6:3, 5:7, 6:7 (13), 7:6 (5), 6:4.

Британецът Камерън Нори се класира за третия кръг за трета поредна година след удобна победа над представителя на домакините Люка Пюи с 6:1, 6:3, 6:3. Слязъл чак до 675-о място в ранглистата поради контузии и персонални проблеми, Пюи опита да стигне до трети кръг на шампионат от Големия шлем за първи път от " Уимбълдън " 2019-а. Не му помогнаха и проблемите, които се появиха у Нори в лявото коляно. Нори показва доста по-постоянна игра и този път избегна петсетовата драма против различен французин в първия кръг – Беноа Пер.

Неизвестният перуанец Хуан Пабло Варияс пък отстрани Роберто Баутиста Агут (Испания и номер 19 в схемата при мъжете) с 1:6, 4:6, 6:3, 6:1, 6:1. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР