Руснак и украинец вече официално получиха разрешение от Международната федерация

...
Руснак и украинец вече официално получиха разрешение от Международната федерация
Коментари Харесай

Руснак и украинец ще се борят за България

Руснак и украинец към този момент публично получиха позволение от Международната федерация по битка (UWW) и ще се борят за България. Дебют пред наша аудитория ще направи Семьон Новиков на държавния шампионат в Сливен идната седмица. Роденият в Харков 25-годишен гений е европейски първенец от 2020-а в класическия жанр и повторен №1 в света до 23 година Той ще спори за призовите места при 87-килограмовите. Категория, в която бе конкуренция с двукратния олимпийски първенец Жан Беленюк в родината си.

Абу-Муслим Амаев е познато име на нашата аудитория. Роденият в Чечня герой стана първенец на миналогодишното състезание у нас в категория до 63 кг при класиците, само че до момента нямаше право да се състезава на интернационалните надпревари. 23-годишният герой на ЦСКА е международен отличник при юношите от 2019 година

След едногодишна пауза на тепиха се завръща Тарек Абделслам. Египтянинът с наш паспорт бе заставен да прекрати кариера поради сериозна контузия в кръста. Но след лекуване болките към този момент са зад тила му. По време на насилствената отмора европейският първенец от 2017-а бе треньор в националния ни тим за юноши по класическа битка. Въпреки че се връща на тепиха, той ще продължи да извършва функционалностите и на ментор.

Изненади има и при дамите. Ядрото на женската битка на „ Левски “ към този момент мина в редиците на ЦСКА. Така на шампионата с „ аления “ екип ще излязат Тайбе Юсеин, Мими Христова, Миглена Селишка, София Георгиева, водени от националния селекционер Петър Касабов.

И до момента в който дамите и класиците ще са в цялостен състав на шампионата, контузии ще попречат на част от свободняците да започват в Сливен. След интервенции се възвръщат чеченците с наш паспорт Али Умарпашаев, Ахмед Магамаев и Ахмед Батаев.

Все отново на тепиха ще излезе най-хубавият ни играч сега Георги Вангелов (61), пети на олимпиадата Токио 2020. Сили ще мерят още Микяй Наим, притежател на златния пояс „ Дан Колов “ от 2021-а, който ще спори при 65-килограмовите, Мирослав Киров (74), европейски вицешампион от 2021-а, както и Георги Иванов, европейки вицешампион за кадети от 2019-а, който през днешния ден на Богоявление за първи път се хвърли в студените води на Марица и извади кръста в конкуренцията на 22 смелчаци.

За разлика от други шампионати, в този момент срещите във всеки жанр ще бъдат в избран ден и ще свършват с финали същия ден.

Така класиците ще са на 13 януари (петък), дамите на 14 януари (събота), а свободняците – на 15 януари (неделя).

Стартът е в 10 часа, а дуелите ще бъдат излъчени онлайн на уеб страницата на БФ Борба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР