Руското военно министерство обяви частично изтегляне на войските в Херсонската

...
Руското военно министерство обяви частично изтегляне на войските в Херсонската
Коментари Харесай

Русия обяви частично изтегляне от Южна Украйна. После отрече и видя провокация

Руското военно министерство разгласи отчасти евакуиране на войските в Херсонската област в Южна Украйна. Но единствено няколко минути, откакто изказването беше публикувано от съветските държавни медии, Москва се отхвърли от него.

Руските държавни осведомителни организации ТАСС и РИА Новости разгласиха изказването на Министерството на защитата, което оповестява за " прегрупиране " на войските на левия бряг на река Днепър. Терминът " прегрупиране " постоянно се употребява от съветските военни, с цел да опишат това, което е еднакво на оттегляне на бойното поле. През ноември 2022 година те се изтеглиха от украинския град Херсон, като тогава също приказваха за " прегрупиране ".

" След като оцени обстановката, командването на Днипровската формация реши да реалокира войските си на по-благоприятни позиции източно от Днепър ", се споделя още в известието на съветските военни от през днешния ден. В него се прецизира, че след изтеглянето част от съветските силите на " Днепър " ще бъдат включени в офанзиви на други фронтове.

Минути по-късно изказването обаче изчезна от страниците на двете организации. ТАСС съобщи, че новината е " анулирана ", тъй като е " оповестена по простъпка ". А РИА Новости даже не разяснява премахването ѝ.

Впоследствие Министерството на защитата отхвърли информацията за прегрупиране и дефинира " разпространяването на този подправен отчет " за " провокация ".

Миналата седмица съветските военни оповестиха, че са осуетили опит на украинските сили да изградят плацдарм на източния бряг на Днепър и на околните острови. Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната неотдавна разгласи, че през октомври Украйна е направила няколко набези в Херсонска област, и означи, че съветски военни блогъри оповестяват за продължаващи украински сухопътни интервенции на източния бряг.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР