След осем години начело на ЦСКА, Гриша Ганчев и неговият

...
След осем години начело на ЦСКА, Гриша Ганчев и неговият
Коментари Харесай

Гриша Ганчев се оттегля от управлението на ЦСКА

След осем години отпред на ЦСКА, Гриша Ганчев и неговият наследник Данаил Ганчев се отдръпват от ръководството на клуба.

Притежаваните от тях акции са трансферирани безплатно на фондация „ Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука “, оповестиха от футболния тим с обява във Facebook.

Въпросната фондация е основана през януари 2023 година и се ръководи от Данаил Илиев - някогашен управител в хазартния оператор " Уинбет ". През февруари 2023 фондацията получи 40% от акциите на ЦСКА-София.

Гриша Ганчев стана притежател на ЦСКА през 2015 година Преди това бе финансов покровител на ловешкия " Литекс ", само че реши да поеме банкрутиралото сдружение и първичният му проект бе тимът да се завърне в елита, тръгвайки от " В " група.

През 2016 отборът завоюва Купата на България, до момента в който се състезаваше в третото равнище на българския футбол. После клубът взе лиценза на " Литекс ", а ловешкият отбор - този на " Ботев " (Луковит). След редица кавги за името, емблемата и идентичността ЦСКА-София се върна непосредствено в Първа лига. Ганчев заплати 8 млн. лева, с цел да придобие емблемата и с цел да може последователите да се разпознават с клуба, останал на " Българска Армия ", а не с новопоявилия се ЦСКА 1948.

През юни 2022 година Гриша Ганчев и синът му бяха дефинитивно оправдани по следствие, почнало още през 2012 година - за хипотетични данъчни закононарушения през фактури за продажба на захар. Ганчев беше оневинен и по обвиняването, че е заплашвал някогашния шеф на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов с ликвидиране.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР