Руското влияние у нас е по-малко, отколкото го представят. Това заяви

...
Руското влияние у нас е по-малко, отколкото го представят.
Това заяви
Коментари Харесай

Доц. Георги Цветков: Руското влияние у нас е по-малко, отколкото го представят

Руското въздействие у нас е по-малко, в сравнение с го показват.

Това съобщи специалистът по отбранителна политика доцент Георги Цветков пред " Денят ON AIR ".

Според него притеснителното от новия шпионски скандал у нас е, че и други хора употребяват същите послания като обвинения за шпионаж в интерес на Русия бригаден военачалник Валентин Цанков.

" Последните седмици чуваме същите послания от 2014 година насам. Не приказваме единствено за някогашния министър на защитата, а и за други хора в общественото пространство - че Източна Европа е разграничена на зони на въздействие, че няма да има война, че са учения, че съветските сили се изтеглят, че Украйна е разрушена за два дни. И все пак не престават да се изричат мненията, които изричат съветската позиция ", изброи доцент Цветков.

В случай, че обвиняванията против ген. Цанков се потвърдят, това ще значи, че Русия от пропагандиране на избрани послания е минала към директни дейности против нашата национална сигурност, стана ясно от думите му.

" Дали има шпиони и измежду някои други хора, които застъпват тези хрумвания ", попита доцент Цветков от ефира на Bulgaria ON AIR.

Експертът по отбранителна политика не изключи опцията Владимир Путин да се изправи пред интернационален арбитражен съд за военни закононарушения, защото, по думите му, още от вземането на решението за инвазия в Украйна съветският президент е знаел, че ще има цивилни жертви.

" Във война, изключително индустриална, няма по какъв начин да няма цивилни жертви. С взимането на решението за война се е знаело. Ситуацията е непозната от времето на Студената война, по-характерна е от времето на Втората международна война ", разяснява доцент Цветков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР