Руското външно министерство съобщи днес, че в отговор на последния,

...
Руското външно министерство съобщи днес, че в отговор на последния,
Коментари Харесай

Москва разшири списъка си със санкции срещу Европейския съюз

Руското външно министерство заяви през днешния ден, че в отговор на последния, 13-ти подред, пакет наказания на Европейския съюз против Русия поради нашествието ѝ в Украйна е разширило доста листата с негови представители, на които е неразрешен достъп до страната, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ Европейският съюз продължава с безплодните опити да упражни напън над Русия посредством едностранни ограничавания. В отговор на тези вражески дейности съветската страна доста разшири листата на представители на европейските институции и страните членки, на които е неразрешено да влизат на територията на нашата страна “, заяви съветското външно министерство.

В ограничаващия лист са включени представители на правоприлагащи служби и търговски организации, които са дали военна помощ на Украйна, а също представители на европейските институции, участващи в преследването на съветски публични лица и събиращи материали в поддръжка на конфискуването на съветско държавно имущество. 

„ Руският ответен лист включва и представители на Съвета на Европа, членове на законодателните органи на страните от Европейския съюз, членове на Парламентарната асамблея на ОССЕ и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които систематично са отправяли нападателни заявки против Русия “, прецизират от съветското Външно министерство. 

Цитирано от ТАСС, Министерство на външните работи на Русия акцентира, че счита дейностите на Европейския съюз за „ противозаконни, подкопаващи международно-правните преимущества на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.  „ Потвърждаваме, че всевъзможни вражески дейности от страна на западните страни и отсега нататък ще получават навременен и съответен отговор “, оповестяват от ведомството.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР