Руското външно министерство призова другите държави да последват примера ѝ

...
Руското външно министерство призова другите държави да последват примера ѝ
Коментари Харесай

Само Никарагуа и Сирия подкрепиха действията на Путин в Донбас

Руското външно министерство прикани другите страни да последват образеца ѝ и и да признаят следените от сепаратистите територии в Източна Украйна за незаввисими страни. Във вторник вечерта единствено Никарагуа и Сирия оповестиха, че поддържат решението на Москва да признае Донецк и Луганск за самостоятелни републики, само че към момента не е ясно дали ще създадат това, съобшава ББС, представена от БГНЕС.

Нито една друга страна не признава за в този момент самопровъзгласилите се национални републики - макар че различен подкрепян от Русия разколнически район, Южна Осетия, даде поддръжката си за сепаратистите още през 2015 година Южна Осетия е отделила се част от Грузия, която получи самостоятелност след военна интервенция на Русия през 2008 година

Комунистическото държавно управление на Куба упрекна Запада, че води " пропагандна война " против Москва. Северна Корея прикани Съединени американски щати да прекратят това, което назова " враждебна политика за уединяване и намаляване на Русия ".

Индия е внимателна в реакцията си до този миг. Тя не разкритикува намерено Русия и настоя, че би трябвало да се употребява дипломация за " деескалация " на обстановката. Подобна бе и позицията на Китай.

Съединени американски щати и европейските страни биха желали Индия да заеме по-ясна позиция, само че Делхи не може да си разреши да го направи по няколко аргументи., разяснява ББС.Москва продължава да бъде най-големият снабдител на отбранително съоръжение за Индия. Освен това има и история на положителни връзки, които са изпитани през последните десетилетия.

Индия ще бъде подложена на мощен напън да заеме ясна позиция, защото Западът ще постанова от ден на ден наказания през идващите дни, до момента в който Делхи разчита на фамозната си тактика за необвързаност.Този път променливата геополитическа обстановка може да затрудни Индия да резервира неутралитет. Министър-председателят Нарендра Моди ще би трябвало да пази сложен баланс.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР