Руското правителство трябва да оцени действителните нужди на своите въоръжени

...
Руското правителство трябва да оцени действителните нужди на своите въоръжени
Коментари Харесай

След нареждане на Путин: Започва ударно оборудване на руската армия

Руското държавно управление би трябвало да оцени действителните потребности на своите въоръжени сили на фона на " специфичната интервенция " и да разшири потенциала си за такова произвеждане. Това съобщи министър председателят Михаил Мишустин , представен от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин сложи задача да бъде ускорено задоволяването на потребностите на съветските въоръжени сили, уточни той.

" В най-кратък период би трябвало да приключим правенето на подобаващи цели в основни области. За задачата е належащо доста точно да се оценят действителните потребности, като се съпоставят с настоящите благоприятни условия на предприятията от отбранителната промишленост и други браншове на стопанската система, и би трябвало да се реши какво да се направи за разширението им ", съобщи министър-председателят.

" Трябва да се обезпечат и подобаващи, качествени материали. От това зависят животите на бойците, изключително на тези на първа линия ", акцентира Мишустин.

По негови думи е значимо да се сътвори противоположна връзка сред производители и консуматори. Целта е " да могат производителите на тези артикули навреме да получават противоположна връзка по какъв начин те могат да бъдат усъвършенствани. За да могат нашите бранители да извършват дилемите си по-ефективно ".

Убеден съм, че паралелно би трябвало да се поправят механизмите за ръководство и да се сътвори строга система за надзор, добави Мишустин.

Той съобщи, че би трябвало да се изготвят подробни графици за всяка продуктова гама и всеки производител.

" Трябва да се изготвят оферти за актуализиране на държавната поръчка и съответните документи, в това число тези, които координират доставките на първични материали и нужни съставни елементи. Това важи и за ремонт и възобновяване, строителство и монтаж, както и за логистика, превоз и връзки ", означи Мишустин.

Миналата седмица Путин съобщи, че страната би трябвало да форсира вземането на решения по отношение на военната акция в Украйна.

По време на първото съвещание на новия координационен съвет за ръководство на работата на държавното управление на вътрешния фронт президентът уточни, че е нужна засилена съгласуваност на държавните структури и районите, с цел да се усъвършенства работата на държавното управление за производството на повече съоръжение за съветските сили и да им дава по-добра здравна и логистична поддръжка.

Путин сътвори новия съвет седмица по-рано, откакто вкара военно състояние в четирите отчасти окупирани украински области, където силите му претърпяха няколко провали от украинската войска.

Още преди Путин да стартира " частична готовност " на стотици хиляди мъже предишния месец, бойците се оплакваха в обществените мрежи от извънредно незадоволително съоръжение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР