Руското посолство в България информира, че спира работата на консулския

...
Руското посолство в България информира, че спира работата на консулския
Коментари Харесай

Ответна мярка: Консулствата на Русия у нас затварят врати

Руското посолство в България осведоми, че стопира работата на консулския отдел в София и генералното консулство във Варна, както и за закриването на генералното консулство в Русе в границите на месец заради липса на личен състав след експулсирането на 70 съветски дипломати от страната, показва ТАСС на уеб страницата си.

„ Консулската работа на Руското посолство в България и Генералното консулство на Русия във Варна преустановяват работата си. В сряда ще спре работата си консулството в Русе, което ще бъде закрито дефинитивно в границите на един месец. Всички, които са подали по-рано заявление до Руските консулски служби в България, могат да се свържат с посолството, до момента в който консулската работа възвърне работата си ", сподели за ТАСС Филип Воскресенски, съветник-пратеник на съветското посолство.

Русия ще отговори на решението на България да изгони 70 съветски дипломати, уточни по-рано източник от съветското външно министерство, представен от ТАСС.

На посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова са връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Русия у нас, които следва да изоставен територията на страната до 24:00 ч. на 3 юли 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР