Руското министерство на външните работи протестира срещу задържането и разпита

...
Руското министерство на външните работи протестира срещу задържането и разпита
Коментари Харесай

Враждебна акция на САЩ срещу Русия

Руското министерство на външните работи стачкува против задържането и разпита на депутатката Инга Юмашева на летището в Ню Йорк при идването й в Съединени американски щати. Това е следващата враждебна акция срещу Русия и нейни представители, ориентирана към по-нататъшно утежняване на атмосферата в руско-американските връзки ", споделя се мнението на ведомството.

Инга Юмашева е депутатка в Държавната Дума и влиза в комитета по интернационалните връзки. Тя бе пристигнала в Съединени американски щати за присъединяване в интернационалния конгрес за разговор във Форт Рос, Калифорния. Форумът е формат за другарство на законодатели сред Съединени американски щати и Русия.

Руският дипломат Анатолий Антонов разкри, че при задържането й на летището " тя беше помолена да отиде в обособена стая и чиновник на ФБР я е разпитвал в продължение на един час... Освен това й беше препоръчано да се срещне със чиновник на ФБР в друга, неофициална конюнктура и да продължи диалога ".

" Искреният интерес " на американската общност към форума " Диалог Форт Рос " свидетелства, че " елементарните американци се афишират не за борба, а за взаимоотношение сред Русия и Съединени американски щати ", обявиха още в министерството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР