Руското министерство на промишлеността и търговията покани в петък Илон

...
Руското министерство на промишлеността и търговията покани в петък Илон
Коментари Харесай

Русия кани Илон Мъск за обсъждане на присъствието на Tesla на руския пазар



Руското министерство на индустрията и търговията предложения в петък Илон Мъск, създател и основен изпълнителен шеф на автомобилната компания " Тесла " (Tesla), с цел да се проведат диалози за определяне наличието на неговата компания на съветския пазар. То също по този начин предложи федерална поддръжка, в случай че бъде взето решение " Тесла " да започва локално произвеждане.

Няколко района в Русия към този момент са изразили интерес да бъдат домакини на заводите на Tesla.

" Уважаеми Илон Мъск, бяхме щастливи да разберем, че обмисляте построяването на цех в Русия. Между другото, имаме редица ограничения за държавна поддръжка за локалните производители на автентично съоръжение. Елате да ни видите, ще поговорим за това ", написа комерсиалното министерство на Русия в формалния си профил в Туитър, добавяйки усмихнато емоджи в края на известието.



Седмица по-рано Илон Мъск загатна за желанието си да навлезе в съветския авто пазар и да отвори локална индустриална площадка. Говорейки минаия петък на виртуално събитие в Русия, той сподели, че колите на Tesla могат да се появят и в другите страни от Общността на самостоятелните страни.

Тогава Илон Мъск също по този начин съобщи, че представителят на Кремъл Дмитрий Песков го е помолил да спомага за разговора сред Съединени американски щати и Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР