Руското министерство на отбраната отрече негови стратегически бомбардировачи да са

...
Руското министерство на отбраната отрече негови стратегически бомбардировачи да са
Коментари Харесай

Русия отрече нейни самолети да са нарушили южнокорейското въздушно пространство

Руското министерство на защитата отхвърли негови стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и насочи на собствен ред обвиняване, че военни самолети на Сеул са направили рискови маневри, заплашили съветските летателни машини, заяви Ройтерс, цитирайки РИА "Новости ".

Според ведомството самолетите са летели над "неутрални води " в акваторията на Японско море.

Южнокорейските самолети са дали 360 предупредителни изстрела по съветските самолети, заяви организация Йонхап, базирайки се на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея.

Инцидентът стана в региона на островите Токто (Такешима), ситуирани източно от южната част на Корейския полуостров, означи ТАСС.

Никакъв "предупредителен огън " не е имало от страна на южнокорейските изтребители. "Ако съветските водачи бяха почувствали опасност за сигурността ", щеше да последва отговор, сподели съветското министерство. Министерството също по този начин означи, че южнокорейците неведнъж са се опитвали да попречват съветски самолети, базирайки се на случайно открита от тяхна страна опознавателна зона за противовъздушна защита. То обаче разясни, че сходна зона не е планувана в интернационалното право и затова не се признава от Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР