Руското министерство на отбраната обвини директно оглавяваната от САЩ международна

...
Руското министерство на отбраната обвини директно оглавяваната от САЩ международна
Коментари Харесай

Москва обвини директно САЩ, че подкрепят терористи от ИДИЛ в Сирия

Руското министерство на защитата упрекна непосредствено ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция, че поддържа терористи от " Ислямска страна " в Сирия. 

От министерството оповестиха, че са открили случаи, в които обединението директно е взаимодействала и е подкрепяла ИДИЛ, като обстоятелства за това са открити предходната седмица, по време на интервенцията на сирийските управляващи за освобождението на Абу Кемал, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

Съединени американски щати отхвърлиха да нанасят удари по колона терористи с претекста, че по техни данни те се предават непринудено в плен, по тази причина за тях важат текстовете на Женевската спогодба за третирането на военнопленници, допълват от ведомството.

Оттам са безапелационни, че водената от Съединени американски щати коалиция се е пробвала да сътвори и спънки на съветските самолети в региона на Абу Кемал, с цел да обезпечи на терористите безвредно евакуиране от региона. 

От съветското министерство на защитата са безапелационни, че настъплението на сирийските държавни войски е осуетило проектите на Съединени американски щати да основат неподконтролни на Дамаск органи, които да ръководят териториите по източния бряг на река Ефрат. За " проамерикански " сили, контролиращи Абу Камал, съгласно него щели да бъдат показани бойци от ИД, употребяващи флагове на Сирийските демократични сили, открити в източния сирийски град. 

Сирийските войски оповестиха, че са си върнали контрола над Ал Букемал - последната цитадела на ИДИЛ. Водената от Съединени американски щати коалиция също се е готвела за нахлуване в града, прецизира Москва. 

По данни на Русия е освободена над 90% от територията на Сирия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР