Руско-украинска война ПолитикаКрай на първите преговори Русия-Украйна: Има шанс за

...
Руско-украинска война ПолитикаКрай на първите преговори Русия-Украйна: Има шанс за
Коментари Харесай

Румен Радев се подписа за незабавно присъединяване на Украйна към ЕС

Руско-украинска война ПолитикаКрай на първите договаряния Русия-Украйна: Има късмет за напредъкПолитикаВ диалог с Макрон Путин сложи три условия за помирение
Украйна заслужава вероятност за неотложно присъединение към Европейския съюз. Това обявиха в отворено писмо президентите на 8 страни членки на Европейския съюз, измежду които и България. Останалите подписали са Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения.

Държавните глави на осемте страни от Централна и Източна Европа в понеделник приканиха останалите в Европейския съюз неотложно да дават на Украйна статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз и да открият договаряния за участие.

Ние, президентите на страните членки на Европейски Съюз: Република България, Чешката република, Република Естония, Република Латвия, Република Литва, Република Полша, Словашката република и Република Словения мощно имаме вяра, че Украйна заслужава да получи незабавна вероятност за присъединение към Европейски Съюз “, се споделя в писмото.

Позицията им идва, откакто през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е подписал публична молба страната му да бъде призната в Евросъюза. Той бе посъветван да се обърне документално към съюза от Шарл Мишел, ръководителя на Съвета на Европейския съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР