Руско-украинска война ПолитикаАко светът не се противопостави на Русия, предстоят

...
Руско-украинска война ПолитикаАко светът не се противопостави на Русия, предстоят
Коментари Харесай

Петков не очаква военни действия в България

Руско-украинска война ПолитикаАко светът не се опълчи на Русия, предстоят тежки времена
Българското държавно управление е задействало оперативни групи, които работят по превъзмогване на другите опасности за България, свързани със почналите военни дейности на Русия против Украйна. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след оперативно съвещание на Министерския съвет.

Според министър-председателя няма риск от военни дейности в България и моли жителите да бъдат спокойни.

Не би трябвало да се провокира суматоха. Изработваме заключителен проект за енергийната сигурност, киберсигурност, военновременните ресурси и равнищата им. Българските жители може да са спокойни, че работим доста оперативно “, уточни министър председателят.

Припомняме, че президентът Радев през днешния ден съобщи, че институциите приготвят проект за деяние, с цел да бъде преодолян рискът за доставките на газ, нефт, храни и всички артикули от първа нужда.

Премиерът ще лети до Брюксел, с цел да се срещне с другите европейски водачи, с цел да обсъдят идните дейности на Европейски Съюз.

Като член на НАТО и Европейски Съюз ние ще бъдем сътрудник, на който нашите съдружници могат да имат доверие “, разяснява Петков.

Институциите са задействали проект за евакуация на българските жители, които се намират в Украйна. Петков уточни, че ще бъдат разкрити три пункта, през които ще одобряваме жителите. Транспортният министър Николай Събев води организация за транспорт на българите с рейсове. Обмисля се вид и за полет през Полша.

„ Имаме опция да посрещнем и украински жители, в случай че има потребност “, съобщи Петков.

Министърът на туризма Христо Проданов съобщи по-рано, че се обмислят разновидности жители да бъдат настанявани в български хотели.

Премиерът осъди дейностите на опозицията. По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува дейностите на ръководещите.

Вместо да се упражняваме в непотребен ПР, дано всички да действаме дружно. Опозицията може да е градивна и да приемем бюджета. Той ни би трябвало, с цел да има сигурност и министерствата да работят умерено “, съобщи министър председателят.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР