Руският военнослужещ и Z‑блогър Андрей Мурз Морозов, който пишеше за

...
Руският военнослужещ и Z‑блогър Андрей Мурз Морозов, който пишеше за
Коментари Харесай

Z-блогър се самоуби заради тормоз, след като разкри огромните руски загуби в боевете за Авдеевка

Руският военнослужещ и Z‑блогър Андрей " Мурз " Морозов, който пишеше за загубите на съветските елементи под Авдеевка, се е самоубил. В предсмъртното си писмо, оповестено в телеграм канала на " Мурз " " Пишат ни от Янина " той се оплаква от тормоз и напън.

По предварителна информация, Z-блогърът се е прострелял. В предсмъртното си писмо той написа, " че е преследван от политическите проститутки, отпред с Владимир Соловьов " (Владимир Соловьов е ефирен водещ и пропагандист).

На 18 февруари Морозов разгласява текст, в който приказва за гибелна та 16 хиляди съветски бойци в боевете за Авдеевка. Публикацията провокира мощен отзив, а Морозов беше гневно подложен на критика в предаването на Соловьов.

На 20 20 февруари Морозов изтри този текст, а в предсмъртното си писмо загатва, че е бил заставен да направи това.

" Другарю полковник, по ваша заповед ме принудиха да изтрия поста от моя телеграм-канал. А Вас ви е принудило вашето командване, опирайки се на остарялата, добра, армейска групова отговорност. Ако не го махне - няма да ви пратим доставяне. Снаряди, Коптери. Нови танкове и БМП. А него, вашето конадване, е било насила от политическите проститутки отпред с Владимир Соловьов, които не смеят да дойдат и сами да натиснат спусъка.

Е, добре, аз ще го направя самичък. Сам ще се разстребям, в случай че никой не се осмели да свърши тая никаква работа. А на вас ще ви дадат танкове и коптери ", написа Морозов.

След премахването на поста на 20 феврураи в Кремъл е имало среща сред Владимир Путин и Сергей Шойгу, министърът на защитата, на която е обсъждано завладяването на Авдеевка. Шойгу е докладвал за презвемането на града " с минимални загуби ".

Морозов е еидн от основателите на " Координационения център за помощ на Новорусия " е някогашен водач на национал-сталинистката група " Червениятт блицкриг ". През 2000 година той провежда поредност от акции против апозиционния политик Иля Яшин, който сега е в пандиза като съперник на войната, публициста Юлия Латинина и основния редактор на закрития по заповед на Кремъл вестник " Московский комсомолец " Павел Гусев.

През 2008 година е наказан на три години изправителна колония поради пукотевица против офис на " Единна Русия ", от 2014 година взе участие в бойни дейности в Донбас, на територията на Украйна.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР