Руският военен конвой край Киев, за който бе съобщено, че

...
Руският военен конвой край Киев, за който бе съобщено, че
Коментари Харесай

Какво се случва с руския военен конвой край Киев?

Руският боен ескорт край Киев, за който бе обявено, че е дълъг над 60 км, е „ в застой”, предадоха международните организации. Стотици танкове и бронирани машини са се насочили към украинската столица.

„ Според нашите оценки те не са постигнали забележителен прогрес през последните 24 до 36 часа “, оповестиха от Пентагона, базирайки се на разследваща информация. Според Вашингтон забавянето може да се дължи на „ прегрупирането на силите и преоценката на напредъка, който не са постигнали”. Руските нашественици обмислят по какъв начин да наваксат изгубеното време.

Предизвикателства в логистиката и съпротивата от украинците също са значими фактори. Руският агресор се изправи против необикновен отговор от украинските въоръжени сили. Освен това съветската войска още в първите дни на нашествието изпита дефицит на храна и гориво. Руските войски разграбват магазини, тъй като храната, която са получили от родината си, е с изминал период на валидност.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде оптимистична оценка за хода на войната и прикани украинците да продължат съпротивата. „ Ние сме народ, който в течение на седмица разруши проектите на съперника ", сподели той. „ Те няма да имат мир тук. Те няма да имат храна. Те няма да имат тук и един спокоен момент ", съобщи Зеленски. Той не разяснява дали съветските сили са завзели няколко града, в това число Херсон. „ Ако те са отишли някъде, това е единствено краткотрайно. Ние ще ги изтласкаме ", сподели Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР