Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни
Коментари Харесай

Лавров плаши с Трета световна, Кулеба отговори, че Москва губи войната

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че доставките на западни оръжия за Украйна значат, че НАТО всъщност е във война с Русия, съобщи Ройтерс. Военнопрестъпникът Лавров предизвести за заплаха от Трета международна война: " Опасността е сериозна, тя е действителна, не трябва да бъде подценявана ".

Външният министър съобщи в изявление за съветския " Первый канал ", че сърцевината на всяко съглашение за преустановяване на спора в Украйна ще зависи значително от военната обстановка на място.

На въпрос за съпоставяне на актуалната обстановка с Карибската рецесия през 1962 година Лавров съобщи, че " тогава имаше доста малко правила, писани разпоредбите ". Но " разпоредбите на държание " по думите му са били напълно ясни - Москва е била наясно по какъв начин се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно по какъв начин се държи Москва.

" Дори през днешния ден има малко правила ", добави той, имайки поради контракта за нуклеарно разоръжаване New START (Strategic Arms Reduction Treaty). Споразумението лимитира нуклеарните арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 нуклеарни бойни глави. Но " в същото време всички други принадлежности за надзор на въоръженията и неразпространение са на процедура унищожени ", сподели военнопрестъпникът Лавров.

Според него по време на Карибската рецесия е имало благонадежден канал за връзка сред водачите на Съветския съюз и Съединени американски щати. Сега по думите му няма подобен и никой не пробва да сътвори.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отговори на Лавров в Туитър. Кулеба написа, че " Русия е изгубила последната вяра " и по тази причина плаши света, с цел да не поддържа Украйна: " Това единствено значи, че Москва усеща проваляне в Украйна. Ето за какво светът би трябвало да удвои поддръжката си за Украйна, с цел да надделеем и да защитим европейската и световната сигурност ".

Russia loses last hope to scare the world off supporting Ukraine. Thus the talk of a ‘real’ danger of WWIII. This only means Moscow senses defeat in Ukraine. Therefore, the world must double down on supporting Ukraine so that we prevail and safeguard European and global security.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР