Руският външен министър Сергей Лавров в петък остро разкритикува призив

...
Руският външен министър Сергей Лавров в петък остро разкритикува призив
Коментари Харесай

Думи на Зеленски предизвикаха остра реакция в Москва

Руският външен министър Сергей Лавров в петък остро разкритикува апел на украинския президент Володимир Зеленски към НАТО да нанесе превантивни удари против Русия , предава Анадолската организация.

В четвъртък, говорейки във виртуално послание към австралийския институт Lowy, Зеленски споделя : " (НАТО) би трябвало да изключи опцията Русия да употребява нуклеарни оръжия (чрез) превантивни удари , тъй че да знаят какво ще се случи с тях, в случай че употребяват (ядрени оръжия ). " Украинската страна твърди, че думите на Зеленски са били извадени от подтекст и той под удари имал поради наказания и други наказателни ограничения.

Говорейки на среща на политическата партия " Единна Русия " посредством видеоконферентна връзка, Лавров сподели, че думите на Зеленски са доказателство, че Киев съставлява опасност за международната общественост .

" Вчера (четвъртък) Зеленски прикани своите западни господари да нанесат предпазен нуклеарен удар против Русия ", означи той, като сподели, че апелът е " следващото доказателство за опасността от режима в Киев ".

Той добави, че през януари украинският президент изрази упоритостта си страната му да получи нуклеарно оръжие , Лавров напомни, че съветската военна теория разрешава единствено отбранително потребление на нуклеарни оръжия.

Той също по този начин предизвести Запада против по-нататъшна интервенция в спора в Украйна и изкривяване на обстоятелства за нуклеарната политика на Русия в опит да бъде плашен света.
 Байдън: Светът е изправен пред нуклеарен Армагедон
Байдън: Светът е изправен пред нуклеарен Армагедон

Съединени американски щати наблюдават дейностите на Путин

" Отново предизвестяваме Съединените щати и другите спонсори на режима в Киев да не се намесват по-дълбоко в обстановката като страни в спора, " е декларирал остро Лавров.

" Нашата военна теория и политика на нуклеарно въздържане остават непроменени. Опитите на Вашингтон и неговите васали да изкривят тази действителност и нашата позиция са ориентирани към заплашване на интернационалната общественост, принуждавайки нейната рационална част да следва несполучлив курс на безразсъдна поддръжка за Киев във всички неговите завършения ", сподели министърът.

В допълнение към " лъжите и заканите " против Русия, НАТО и Европейски Съюз не престават да подсигуряват за Зеленски, който стартира да диктува изискванията си както на алианса, по този начин и на блока, съобщи Лавров.

Съединени американски щати и техните съдружници поемат " голяма отговорност " за рисковото повишаване на интернационалното напрежение, като " напомпват с оръжия украинския режим " макар намерено оповестените нуклеарни упоритости на Киев, съгласно Лавров.
 Ядреното копче е всичко, което му остава
Ядреното копче е всичко, което му остава

В XXI-ви век нуклеарното оръжие са чифтето пищови на голия задник

Говорейки за изменението на климата, Лавров сподели, че Русия е срещу рестриктивните мерки върху изкопаемите горива, наложени от Запада.

Русия продължава да пази нуждата от поддържане на баланс сред работата по противодействието на изменението на климата, от една страна, и дилемите на социално-икономическото развиване, от друга, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР