Руският външен министър Сергей Лавров нарече кризисна днешната ситуация във

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече кризисна днешната ситуация във
Коментари Харесай

Лавров: Ситуацията с иранската ядрена сделка е кризисна

Руският външен министър Сергей Лавров назова спешна днешната обстановка във връзка със Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, съобщи ТАСС.

Първият посланик на Москва приказва през днешния ден на среща с иранския си сътрудник Мохамад Джавад Зариф. " Оценяваме опцията да се срещнем в Москва и да заменяем отзиви по проблемите на Съвместния изчерпателен проект за деяние, към който се образува, казано напряко, спешна обстановка ", съобщи Лавров предава още ТАСС.

" За жал митингът против интернационалните правила и закони се е трансформирал в някакъв табиет за държавното управление на Съединени американски щати ", сподели на срещата Мохамад Джавад Зариф в коментар за излизането на Вашингтон от нуклеарната договорка.

След това решение Иран ще има потребност от известно време, с цел да разиска ситуацията с други участници в договорката, добави той.

Според Зариф излизането на Съединени американски щати от договорката подкопава салдото в уговорките сред Техеран и другите страни по съглашението. " Трябва да погледнем по какъв начин може да подсигуряваме ползите на иранския народ ", сподели той. " Затова водих през вчерашния ден прекомерно положителни договаряния с нашия сътрудник Ван И " - външния министър на Китай, означи шефът на иранската дипломация.

Иран разчита да получи от Русия, Китай и европейските страни уверения, че ползите му, обезпечени от нуклеарната договорка, ще бъдат предпазени, уточни Зариф. Това е " крайната цел на всички в тези договаряния ", сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР