Руският външен министър Сергей Лавров нарече "бълнуване" изявлението на Вашингтон,

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече "бълнуване" изявлението на Вашингтон,
Коментари Харесай

Русия: Американците бълнуват, че ще нападнем Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров назова "бълнуване " изказването на Вашингтон, че Русия била подготвяла подправени видеа с нахлуване на украински военни против Донбас, с цел да ги употребява като мотив за навлизане в Украйна, съобщи ТАСС.

"Не мога да предсказвам за какво западните ни сътрудници може да се учудват в актуалните условия. Те се учудват във връзка и без мотив, главно без мотив, или по мотиви, които сами си измислят ", сподели Лавров. "Четох, гледах в интернет някакви изказвания на Държавния департамент, че Русия сякаш готвела фалшив видеа с офанзива на украински военнослужещи против Донбас. Подобни измислици са бълнуване, с всеки минал ден те стават от ден на ден и това е явно на всеки от малко малко умел политолог ", сподели съветският министър на външните работи в изявление за вестник "Известия ".

Американският държавен департамент сподели, че Съединени американски щати разполагат с информация, че Русия възнамерява да разиграе изфабрикувани офанзиви от украинската войска или разузнаване като предлог за навлизане в Украйна, и добави, че сходен вероятен вид включва и снимане на агитационен видеоклип, съобщи Ройтерс. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели пред публицисти, че Съединени американски щати разгласяват тази информация на разузнаването, с цел да разкрият степента на дестабилизиращите дейности на Русия против Украйна и да разубедят Москва да продължава, по думите на представителя, с тази рискова акция. Съединени американски щати разполагат с доказателства, че Москва възнамерява да снима изфабрикувана украинска офанзива против Русия, която да употребява като предлог за навлизане в Украйна, сподели отново през днешния ден представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР