Руският външен министър пристигна на официално посещение в Мианма, съобщи

...
Руският външен министър пристигна на официално посещение в Мианма, съобщи
Коментари Харесай

Руският външен министър е на официално посещение в Мианма

Руският външен министър дойде на публично посещаване в Мианма, заяви ТАСС.

Според известията от Москва предмет на диалозите му с генералите, ръководещи страната, ще бъдат тематики като сигурността и икономическите въпроси.

Русия е един от най-важните интернационалните поддръжници на държавното управление на военните в Мианма, което пристигна на власт през февруари предходната година, откакто те смъкнаха демократично определения кабинет на Аун Сан Су Чжи, отбелязва Българска телеграфна агенция

Малко след идването си в столицата Найпидау Лавров се срещна с мианмарския си сътрудник Вуна Маун Лвин и други представители на мианмарското управление, заяви в Туитър съветското външно министерство.

Западът изолира генералите в Мианма и им наложи стопански и политически наказания поради завземането на властта и насилствените репресии против опозицията.

Посещението на Лавров в Мианма, негово първо, става факт в навечерието на присъединяване му в тазседмичното съвещание на външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Камбоджа.

След като предишния февруари армията взе властта, Мианма беше обхваната от политически безредици, които се задълбочават. Армията постоянно атакува въоръжени продемократични бойци и последователите им, както и милициите на етническите малцинства, които от дълго време водят борба за по-голямо политическо самоуправление. Организация на обединените нации окачестви ситуацията в Мианма като революция.

Русия продължава да е най-големият снабдител на оръжие за Мианма, макар апелите от доста други страни за налагане на оръжейно ембарго. Изтребители съветско произвеждане се употребяват за набези против територии, следени от етнически малцинствени групи.

Русия, само че и Китай, другият главен съдружник на ръководещите военни в Мианма, съумяха да предотвратят налагането на координирани интернационалните наказания с помощта на правото си на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Неполагането на старания от генералите да възстановят мира и демокрацията в Мианма се чака да бъде един от основните въпроси, които ще бъдат обсъждани на срещата на АСЕАН. Мианма е една от десетте членки на асоциацията, само че тя не приложи проекта на организацията за облекчение на рецесията.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че в Найпидау Лавров ще разиска изгледите пред целия комплекс от връзки сред двете страни: политическия разговор, търговията и икономическото съдействие, защитата и сигурността и филантропичните връзки.

Откакто пристигна на власт, военачалник Мин Аун Хлайн, който ръководи ръководещия боен съвет в Мианма, посети Русия два пъти. Между двете страни имаше и замяна на военни делегации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР