Руският Център за помирението на враждуващите страни в Сирия съобщава,

...
Руският Център за помирението на враждуващите страни в Сирия съобщава,
Коментари Харесай

Русия: US инструктори готвят нова армия от терористи на „Ислямска държава“

Руският Център за помиряването на враждуващите страни в Сирия оповестява, базирайки се на завръщащи се по домовете си бежанци, че инструктори от Съединени американски щати приготвят в подготвителен център в бежански лагер ново въоръжено формирование, наричано „ Нова сирийска войска “.

„ Въпреки заявките от американска страна за безусловната обвързаност към унищожаването на терористичната формация „ Ислямска страна “ интернационалната коалиция продължава да си взаимодейства с остатъците от терористите на територията на Сирия. Под управлението на американски инструктори от специфичните елементи от групи бойци в подготвителен център в бежански лагер се основава ново въоръжено формирование, наименувано „ Нова сирийска войска “. Според завръщащите се у домовете си бежанци, след завършването на курса на подготовка, създаваните формирования ще бъдат трансферирани в южната част на Сирия за битка със сирийските държавни войски “, написа в публично известие на подчинения на министерството на защитата на Русия Център.

Центърът за помиряването счита, че интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати към този момент повече от половин година употребява за подготовката на терористи бежанския лагер, намиращ се на към 20 км. североизточно от град Джиср аш Шадади в провинция Ел Хасеке. В момента в него, по данни на Центъра, се намират към 750 бойци, като ядрото им е формирано от 400 терористи от „ Ислямска страна “. Министерството на защитата напомня, че точно тези членове на групировката „ при поддръжката на Съединени американски щати гладко излизат от град Ракка през октомври 2016 година “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР