Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през

...
Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през
Коментари Харесай

Руски сенатор: Груба грешка на България да се откаже от Южен поток!

Руският сенатор Алексей Пушков съобщи, че отводът на България през 2014 година от "Южен поток " е бил неточност, заяви РИА Новости.

„ Отказът на България от "Южен поток " беше доста груба неточност. Турция незабавно се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи „ Северен поток-2 “. Добър урок за София “, написа Пушков в Туитър.

Агенцията напомня, че президентът Румен Радев, който е на посещаване в Русия, в изявление за вестник "Комерсант " споделя, че България се нуждае от директни доставки на съветски газ през Черно море и че подобен план може да бъде наименуван "Български поток ".

РИА Новости цитира по този мотив и мнението на политолога Александър Сафонов, съгласно който на България ѝ е повлиял образецът на Турция, имайки поради "Турски поток ".

Реализацията на руско-турския план дава опция да се взема решение по какъв начин ще се доставят енергоресурси в Европа, счита политологът.

"Ако те минат през България или в случай че България най-малко отчасти получава запаси през турска територия, това ще е доста преференциално за София ", сподели Сафонов пред радио "Спутник ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР