Руският Роскомнадзор обобщи резултатите от работата по ограничаване на достъпа

...
Руският Роскомнадзор обобщи резултатите от работата по ограничаване на достъпа
Коментари Харесай

Роскомнадзор e блокирал повече от 89 000 сайта през третото тримесечие

Руският Роскомнадзор заключи резултатите от работата по ограничение на достъпа до неразрешена информация през третото тримесечие на 2022 година През отчетния интервал организацията е блокирала или премахнала повече от 89 000 уебстраници с нелегално наличие, което е с 29% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Най-често през третото тримесечие Роскомнадзор блокира материали със наличие на опиати (22 хиляди материала, което е с 12 % повече, в сравнение с през същия интервал на 2021 г.). Броят на блокираните през годината хазартни страници се е нараснал с една четвърт до 20 000 материала.
-->
Също по този начин през тримесечието организацията е блокирала 20 хиляди подправени материала за „ специфичната военна интервенция “, 9 хиляди материала с детска порнография, 6 хиляди материала със самоубийствено наличие, 6 хиляди страници, свързани с противозаконна търговия с медикаменти. Освен това бяха блокирани 5000 страници, употребявани за замесване на малолетни в противозаконни действия, и 1000 материала за противозаконна продажба на алкохол.

Отбелязва се също по този начин, че през отчетния интервал въз основа на правосъдни решения в Единния указател на организацията са въведени повече от 29,2 хиляди връзки към деструктивни материали, в това число страници с детска порнография, както и наличие, ориентирано към опиати и самоубийства. Към момента неразрешената информация е отстранена или достъпът до нея е стеснен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР