Президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе днес във Върховната рада

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе днес във Върховната рада
Коментари Харесай

Зеленски внесе законопроект за разширяване на мобилизацията

Президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе през днешния ден във Върховната рада законопроекти за удължение на военното състояние и готовност на територията на Украйна. Това се показва на сайта на украинския парламент.

Законовият режим се предлага още веднъж да бъде продължен с още 90 дни.

Законопроект № 11234 беше импортиран на 6 май. Става въпрос за одобряването на указа на президента на Украйна „ За удължение на военното състояние в Украйна “. Сега се преглежда от представители на комисията.

Законопроект № 11235 касае удължаването на периода за обща готовност. Инициатор на документа е Зеленски. Предложението се преглежда в парламентарна комисия.

Мобилизация в Украйна: кой би трябвало да актуализира данните в TCC

Общата готовност през 2024 година се ускорява, тъй че гражданите трябва да актуализират данните си в TCC. Тези, които се намират на територията на Украйна, могат да създадат това посредством персонално посещаване в TCC, употребявайки центрове за административно обслужване и електронен акаунт, който скоро би трябвало да проработи.

Съгласно новия закон за готовност в Украйна, следните категории би трябвало да актуализират данните си в границите на 60 дни (считано от 18 май):

военнослужещи - 25-60 години, които имат краткотрайно уверение или военна книжка;
наборни - 17-25 години, които имат удостоверение за приписка;
дами лекари и фармацевти на боен доклад.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР