Руският регулатор на комуникациите Роскомнадзор заплаши да наложи глоба на

...
Руският регулатор на комуникациите Роскомнадзор заплаши да наложи глоба на
Коментари Харесай

Русия плаши да глоби Apple и Google, ако не премахнат приложение на Навални

Руският регулатор на връзките " Роскомнадзор " заплаши да наложи санкция на американските софтуерни колоси Apple и Гугъл, в случай че не отстранен от онлайн магазините си приложение, основано от рецензия на Кремъл Алексей Навални, съобщи " Интерфакс ".

Руски съд разгласи придвижването на хвърления в пандиза опозиционен политик за екстремистко това лято в репресии преди парламентарните избори по-късно този месец.

Русия може да третира отхвърли на Apple или Гугъл да отстранен приложението като интервенция в парламентарните избори, са декларирали от " Роскомнадзор ".

" Роскомнадзор " посочи, че Гугъл и Apple могат да бъдат санкционирани с до 4 млн. рубли (55 000 долара) за неограничаване на достъпа до приложението.

Сподвижниците на Навални желаят да употребяват приложението за образуване на тактическа акция за гласоподаване, при която се поддържат съперници на ръководещата партия " Единна Русия ", които имат най-големи шансове да завоюват депутатски места в Държавната дума.

В края на юли " Роскомнадзор " блокира уеб страницата на рецензия на Кремъл Алексей Навални, navalny.com, както и 48 уеб страницата на хора и организации, свързани с него.

В момента Навални излежава 2 години и половина затвор за нарушаване на условна присъда. Условната присъда бе заменана с ефикасна, откакто Навални се върна от Германия, където беше лекуван от отравяне през август. Той хвърля виновността за покушението с бойното отровно вещество " новичок " върху Путин и специфичната работа ФСБ, а обвиняванията против себе си дефинира като изфабрикувани.

Хвърлянето му в пандиза обтегна връзките на Русия със Запада, който настоя за освобождението му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР