Руският производител на товарни автомобили КамАЗ публикува видео с автономния

...
Руският производител на товарни автомобили КамАЗ публикува видео с автономния
Коментари Харесай

Безпилотният КамАЗ в действие

Руският производител на товарни коли КамАЗ разгласява видео с самостоятелния камион 3373 " Челнок ". Машината е дълга 8 000, необятна 2 550 и висока 4 000 мм или колкото елементарен двуосен бордови КамАЗ-4308-69, само че с доста по-голям потребен размер поради неналичието на кабина.

Товароносимостта на " Челнок " е 10 тона, до момента в който съпоставим по размери КамАЗ може да транспортира единствено 5.7 тона. Пълната маса на самостоятелния камион от 18 тона е разпределена сред двата моста в идеалното съответствие 50:50.

Предница и задна част в обичайния смисъл на думите няма, тъй че машината се движи еднообразно добре във всички направления. Освен това завиват и четирите колела, което усъвършенства осезаемо маневреността. " Челнок " разполага и с режим " рак " като в новия Hummer и може да се придвижва диагонално.

Функционалността на безпилотния КамАЗ към момента не може да се съпоставя с опциите на обичайните камиони. Максималната скорост е лимитирана на 40 км/ч, а 60-киловатчасовата батерия обезпечава обхват от едвам 50 км. При зареждане с трифазен ток напрегнато 380 волта потенциалът на акумулатора се попълня за към 5 часа.

Въпреки това безпилотният камион към този момент се употребява за разнообразни задания на територията на завода. КамАЗ възнамерява в бъдеще да оборудва шасито с разнообразни надстройки - от магистрален влекач до самосвал, какъвто ще бъде показан през първото тримесечие на 2021 година



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР