Руският производител на отоплителни системи Тульские горелки е подал заявка

...
Руският производител на отоплителни системи Тульские горелки е подал заявка
Коментари Харесай

Руска компания иска да патентова емблемата на Tesla

Руският производител на отоплителни системи " Тульские горелки " е подал поръчка в " Роспатент " за регистрацията на търговски знак, който повтаря на практика изцяло логото на Tesla, оповестява Федералната работа по интелектуална благосъстоятелност. Единственото, което разграничава двете емблеми, е бялата отвесна линия, минаваща по средата на буквата " T ".
 Руска компания желае да патентова емблемата на Tesla

Въпреки очевидните прилики от " Тульские горелки " настояват, че проблем няма, защото са подали поръчка за регистрацията на комерсиалния знак в друга сфера на активност. Ако " Роспатент " признае интелектуалните права върху емблемата, под нея в Русия ще се продават горелки за котли, запалки, отоплителни радиатори, камини, килими с затопляне, съоръжение за произвеждане на пара, грейки за крайници, нагреватели за автомобилни стъкла и абажури.

Tesla е записала логото си в Русия през 2018 година Запазеният търговски знак ѝ дава право да продава в страната слънчеви панели, монтажа и обслужването им. Компанията чака и регистрация от " Роспатент " за продажбата и обслужването на коли от 2015 година, само че поръчката към момента не е утвърдена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР