Руският президентът Владимир Путин обяви началото на “специална военна операция

...
Руският президентът Владимир Путин обяви началото на “специална военна операция
Коментари Харесай

Путин обяви война на Украйна, чуват се експлозии в Киев

Руският президентът Владимир Путин разгласи началото на “специална военна интервенция " в Донбас, като по едно и също време с това призовва украинските военни да сложат оръжие и да се приберат у дома. Той се обърна към тях с думите, че са се клели пред народа, а не пред хунтата и би трябвало да сложат оръжие.

Путин обоснова началото на интервенцията с изпратено искане за помощ от сепаратистите в Източна Украйна.

Малко откакто Путин приказва в особено телевизионно послание по съветската държавна телевизия, в тишината преди зазоряване на украинската столица Киев се чуха детонации, съобщи „ Ройтерс “.Близо до основнотолетищеБориспол е избухнала пукотевица, заяви организация Интерфакс.

В особено изказване на американския президент Джо Байдън, който сподели, че " Съединени американски щати и съдружниците им ще отговорим дружно и уверено, а светът ще потърси сметка на Русия ".

" Целият свят се моли за народа на Украйна, който страда от непровокирано и безпричинно нахлуване на съветските въоръжени сили. Президентът Путин избра прендамерена война, която ще докара до пагубни човешки жертви и премеждия. Само Русия носи отговорността за гибелта и разрушенията, които ще донесе тази офанзива ", зяви той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР