Руският президент Владимир Путин заяви пред водачите на еврейската общност

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред водачите на еврейската общност
Коментари Харесай

Путин: Работим за освобождаването на заложниците от Газа

Руският президент Владимир Путин съобщи пред водачите на еврейската общественост в Русия, че Москва е постигнала " избрани резултати " в дипломатическите старания за освобождението на заложниците от близкоизточния спор, съобщи Ройтерс, като се базира на съветските организации.
Прочетете още
Според организациите Путин е споделил това на среща с основния равин на Русия Берл Лазар и ръководителя на Федерацията на еврейските общини Александър Борода. Путин съобщи, че Москва се е възползвала от контактите си с политическото крило на " Хамас ".

" Откакто се изостри ситуацията в Близкия изток, Русия прави всичко допустимо да помогне на хората, оказали се заложници ", съобщи съветският президент. " Както е известно, нашето външно министерство работи посредством политическото крило на " Хамас " и като цяло има избрани резултати. "

Путин не разкри повече детайлности.

Той съобщи, че Русия оказва помощ освен на своите жители, само че и на чужденци. " В това число и на възрастни хора и на членовете на фамилиите им, които са претърпели Холокоста ", уточни Путин. " Осъзнавам какъв брой е значимо да продължат тези старания. И таман това и вършим. "

Русия, която се сближи с огромния зложелател на Израел Иран след експлоадирането на продължаващия към този момент съвсем две години спор в Украйна, удостовери поддръжката си за палестинската държавност и разкритикува израелските дейности в линията Газа.

Москва съобщи и че насилието в Близкия изток е отражение на неуспехите на Съединени американски щати в района.

Споменаването от Путин на Холокоста става ден откакто съветското външно министерство извика израелския дипломат Симона Халперин, с цел да изрази пред нея " отрицателната си реакция " на рецензиите ѝ към външния министър Сергей Лавров и съветската политика, отбелязва Ройтерс.

Властите разкритикуваха " неприемливите ѝ изказвания " в изявление пред съветския вестник " Комерсант ", в което тя съобщи, че Лавров е омаловажил Холокоста и че Русия се държи прекомерно отзивчиво с " Хамас ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР