Руският президент Владимир Путин заяви, че очаква натискът от санкциите

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че очаква натискът от санкциите
Коментари Харесай

Путин е доволен от руската икономика въпреки санкциите

Руският президент Владимир Путин съобщи, че чака натискът от глобите върху съветската стопанска система да се ускорява, оповестява " Ройтерс ".

" Като цяло обстановката тук е постоянна ", акцентира президентът на среща със чиновници на държавното управление.

В същото време е значимо да се знае, че санкционният напън върху Русия единствено ще се ускорява още повече, добави той и акцентира нуждата от гъвкави проекти и поредното им използване.

" След четиримесечен спад промишленото произвеждане се върна на равнището от предходната година, браншовете, които са в най-трудно състояние, като автомобилостроенето и металургията, последователно се възвръщат. Добра динамичност се следи в селското стопанство ", регистрира Путин.

Той обаче призна, че секторите на съветската стопанска система, ориентирани към износа за Европа, са под напън. В тази връзка той означи, че потребителското търсене остава едва и управляващите би трябвало да се съсредоточат върху него.

Западът наложи на Москва невиждани наказания, откакто Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари в това, което тя назовава " специфична военна интервенция ".

Руската стопанска система обаче устоя на някои прогнози на западни анализатори, че е изправена пред удар от 15% върху брутния вътрешен артикул (БВП) тази година.

Към момента Министерството на стопанската система на Русия чака стесняване от 2,9% през 2022 година От своя страна, западните водачи се надяват, че въздействието на глобите ще бъде продължително и ще забави съветската стопанска система с години.

Вчера посланиците на Европейския съюз реализираха рамково съглашение за нов, осми пакет от наказания против Москва.

Той беше препоръчан от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предходната седмица, откакто съветският президент заплаши да употребява нуклеарни оръжия и активизира стотици хиляди резервисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР