Руският президент Владимир Путин заминава в четвъртък за Индия, където

...
Руският президент Владимир Путин заминава в четвъртък за Индия, където
Коментари Харесай

Путин отива при Моди за военна сделка за 5 млрд. долара

Руският президент Владимир Путин отпътува в четвъртък за Индия, където се чака да бъде подписана договорка за 5 милиарда $ за доставка на противовъздушни отбранителни системи S-400, заяви върховен представител на Кремъл.

Сделката ще бъде подписана макар предизвестията на Петагона, че Индия ще наруши американските наказания за Русия в бранш защита, в случай че закупи тези оръжия.

Путин ще бъде на посещаване в Индия на 4 и 5 октомври по покана на премиера Нарендра Моди. Преговорите за договорката текат от месеци.

Съветникът на Путин по външна политика Юрий Ушаков дефинира военните връзки сред Москва и Делхи като " дълготрайни и обичайни ".

Сделката за S-400 разсъни терзанията на Вашингтон, който се пробва да развива военните си връзки с Индия като контраст на възходящото въздействие на Китай в Азия и желае Делхи да понижи зависимостта си от съветските технологии, написа RFE/RL.

Индия даде сигнали, че ще желае особено изключение от глобите при покупката. Конгресът одобри законодателство, съгласно което президентът може да анулира глобите за страни, които развиват военни връзки с Вашингтон.

И макар че щатските законодатели споделяха, че когато са приемали този закон са имали и Индия поради, върховен представител на Пентагона предизвести Делхи предишния месец, че няма гаранция, че азиатската страна ще бъде измежду изключенията. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР