Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин пристигна на двудневна визита в Китай

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През дойде през днешния ден в Пекин, където ще се срещне с китайския си сътрудник Си Цзинпин, оповестиха съветските осведомителни организации.

Самолетът на съветския водач кацна малко преди 09:30 ч. локално време (01:30 ч. по Гринуич) в китайската столица, а това е първата му аудиенция в огромна международна мощ след началото на нашествието в Украйна през февруари 2022 година, показва Франс прес.

В Пекин съветският президент ще остане два дни - през днешния ден и на следващия ден, съобщи ТАСС.

Работният график на Путин в Китай ще е много претрупан. Първият ден от визитата си съветският водач ще посвети на двустранни против с сътрудниците си, които вземат присъединяване в Третия интернационален конгрес на самодейността " Един пояс, веднъж ". Планирани са договаряния на Путин с президента на Виетнам - Во Ван Тхъонг, с премиера на Тайланд - Сретха Тхависин, с президента на Монголия - Ухнаагийн Хурелсух и с президента на Лаос - Тонглун Сисулит.

Освен това съветският водач на следващия ден ще вземе присъединяване дружно с китайския президент Си Цзинпин и неговата брачна половинка Пън Лиюан в церемонията по формалното посрещане на ръководителите на делегациите на страните участнички във форума на самодейността " Един пояс, веднъж ".

Основните прояви на форума ще се състоят на следващия ден в Дома на националните събрания на площад " Тянанмън ". Путин ще вземе присъединяване в церемонията по неговото разкриване, отбелязва ТАСС. Също на следващия ден ще се състоят руско-китайски договаряния, след което Путин ще продължи поредицата от двустранни диалози в границите на форума. Планирани са диалози на съветския водач със служебния министър председател на Пакистан - Анвар ул Хак Какар.

В края на визитата си в Китай се чака Путин да даде конференция, в която ще заключи резултатите от визитата си, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР