Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин увери азиатските си съюзници, че Русия е стабилна след бунта на Пригожин

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През сподели през днешния ден на азиатските водачи, че съветският народ е по-единен от когато и да било, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11001
Това беше неговата първа изява на интернационален конгрес след бързо завършилия бунт предишния месец.

" Руските политически кръгове и цялото общество ясно демонстрираха своето единение и високо възприятие на отговорност за ориста на родината, когато дадоха отговор с обединен фронт против опита за въоръжен бунт ", съобщи Путин на виртуалната среща на Шанхайската организация за съдействие, в която вземат участие още Китай и Индия.

Речта на Путин и акцентът върху единството на Русия на срещата с основни съдружници наподобява демонстрираха мощното му предпочитание да отстрани всички подозрения по отношение на своя престиж на международната сцена след опита за бунт под предводителството на водача на наемническата формация " Вагнер " в края на предишния месец, отбелязва Ройтерс.

" Геополитическите спорове от ден на ден се обострят, интернационалната система за сигурност се утежнява, усилват се рисковете от нова икономическа и финансова рецесия на фона на неконтролираното струпване на задължения в развитите страни, общественото разслоение и повишаването на бедността в целия свят, както и утежняването на продоволствената и екологичната сигурност. И всички тези проблеми, всеки от които е комплициран и разнороден по собствен метод, дружно водят до доста увеличение на конфликтния капацитет ", сподели още Путин, представен от ТАСС.

Той посочи, че при тези условия ШОС играе все по-важна роля в интернационалните каузи и има " действителен принос за поддържането на мира и стабилността, за обезпечаването на резистентен стопански напредък на страните членки и за укрепването на връзките сред народите ".

По думите на Путин съветската страна счита, че е значимо всички членове на асоциацията да реализират единодушие по отношение на ситуацията в сферите на международната политика, сигурност и стопанска система, както и в обществената сфера. " В същото време нашата организация е твърдо ангажирана с образуването на един в действителност обективен и многополюсен международен ред ", добави той.

На срещата на върха участваха всички страни членки на ШОС. Иран, Беларус и Монголия бяха поканени като наблюдаващи. Туркменистан взе участие като посетител.

Путин се разгласи за приемането на Беларус в ШОС допустимо най-скоро.

Присъединяването на Иран към ШОС ще спомогне за реализирането на районни инфраструктурни планове като транспортния кулоар " Чабахар ", съобщи индийският министър председател Нарендра Моди. Той добави, че ситуацията в Афганистан визира сигурността на всички страни от организацията и прикани всички страни членки да положат взаимни старания за богатството на афганистанския народ.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно съобщи, че срещата на върха на ШОС се организира на фона на възходящите световни провокации и опасности. " Но в миг, когато светът би трябвало да работи дружно, разликите единствено се усилват, а геополитическото напрежение нараства ", добави Гутериш. Той акцентира, че за това способстват разликите в методите към световните проблеми и другите възгледи по отношение на нетрадиционните провокации пред сигурността, както и въздействието на пандемията от КОВИД-19 и рецесията в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР