Руският президент Владимир Путин вече си осигури място в историята

...
Руският президент Владимир Путин вече си осигури място в историята
Коментари Харесай

Бивш посланик на САЩ в Киев: Путин е глупак, който разшири НАТО

Руският президент Владимир Путин към този момент си обезпечи място в историята като простак. Това съобщи някогашният американски дипломат в Украйна Джон Хърбст в изявление пред Дмитро Гордон в канала „ Гордон “.

Президентът на Руската федерация (с войната против Украйна) направи дарове на Запада - той стана повода за обединяването на западните страни и попълването на редиците на НАТО, сподели Джон Хърбст, старши-директор на Евразийския център на Атлантическия съвет, както и някогашен американски дипломат в Украйна.

„ Той (Путин) към този момент си обезпечи мястото в историята като простак “, сподели някогашният дипломат, отговаряйки на въпроса с какво ще бъде запомнен съветският деспот, който на 24 февруари стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна.

През 2014 година, след Революцията на достолепието в Украйна, вследствие на която проруският президент Виктор Янукович загуби властта и избяга в Русия, Руската федерация окупиран нелегално Крим и нахлу в елементи от Донбас. В ранните часове на 24 февруари 2022 година Русия извърши пълномащабно навлизане в Украйна. Светът осъди нахлуването на Русия в Украйна, западните страни започнаха интензивно да оказват помощ на Украйна с пари и оръжие.

В резултат на нашествието Швеция и Финландия, които десетилетия наред поддържаха боен неутралитет, желаеха непринудено участие в НАТО, с цел да подсигуряват сигурността си от евентуална съветска офанзива. Русия търпи големи загуби във войната против Украйна, като по данни на Киев досега 54 650 съветски бойци са били демилитаризирани на украинска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР