Руският президент Владимир Путин възложи на министъра на отбраната Сергей

...
Руският президент Владимир Путин възложи на министъра на отбраната Сергей
Коментари Харесай

Владимир Путин прати военния министър да разследва на място трагедията в Североморск

Руският президент Владимир Путин разпореди на министъра на защитата Сергей Шойгу да отлети за Североморск и на място да подсигурява подробно следствие на аргументите за пожара на дълбоководния уред на военноморския флот, съобщи ТАСС.

Пожарът стана причина за гибелта на 14 военни експерти. "Искам незабавно да тръгнете за Североморск и персонално да чуете отчетите и да насочите комисията към абсолютно изясняване на аргументите за тази покруса, а след завръщането да ми докладвате персонално ", поръча Путин. Той изрази дълбоки съболезнования за гибелта на хората при пожара и поръча да бъде оказана цялата нужна помощ на фамилиите на починалите.

Президентът означи, че нещастието се е разиграла на невероятен научно-изследователски съд с високопрофесионален екипаж, като седем от 14-те жертви са капитани първи сан, а двама са носители на високото държавно звание "Герой на Русия " и добави, че това е "голяма загуба на флота и за армията въобще ".

Шойгу осведоми през днешния ден президента, че пожарът е зародил в процеса на планови работи по проучване на морското дъно в съветски териториални води в Баренцево море на научно-изследователски дълбоководен уред на Северния флот. Загиналите са се отровили от артикули на горенето.

Министърът означи, че с помощта на решителните дейности на екипажа пожарът е бил сподавен и сега се намира във военноморската база в Североморск, където се прави негов оглед и се търсят аргументите за случилото се.

Разследването е предоставено на комисия отпред с главнокомандващия военноморския флот.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР