Руският президент Владимир Путин смята, че военното сътрудничество с Израел

...
Руският президент Владимир Путин смята, че военното сътрудничество с Израел
Коментари Харесай

Путин смята за важно подобряването на военното сътрудничество с Израел

Руският президент Владимир Путин счита, че военното съдействие с Израел би трябвало да се усъвършенства, съобщи ТАСС, като цитира телефонен диалог на президента с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" При разискването на обстановката в Сирия Владимир Путин акцентира нуждата от рационализиране на руско-израелското военно съдействие. Подчертано беше, че скоро предстоят контакти сред специалисти от министерствата на защитата на двете страни в границите на взаимна работна група ", заяви пресслужбата на Кремъл.

Нетаняху осведоми съветския президент за детайлностите по подхванатата от Израел интервенция по линията, разделяща Израел и Ливан. В отговор Путин съобщи, че е значимо да се съблюдава строго резолюция 1701 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, при координираща роля на Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан.

Разговорът сред двамата водачи беше по самодейност на израелската страна. Путин и Нетаняху се споразумяха да работят за подготовка на нова персонална среща.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР