Руският президент Владимир Путин ще признае за независими държави двете

...
Руският президент Владимир Путин ще признае за независими държави двете
Коментари Харесай

ТАСС: Путин признава сепаратистите в Донбас

Руският президент Владимир Путин ще признае за самостоятелни страни двете самообявили се рускоезични републики в Източна Украйна, съобщи ТАСС. Държавният глава е декларирал това в телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц и с френския президент Еманюел Макрон, заяви организацията. По-рано през днешния ден съветският Съвет за сигурност прегледа молби от водачите на двата района, които желаеха от президента да признае техния суверенитет и да подписа с тях контракти за другарство и военна помощ. Всеки миг се чака телевизионно послание на президента, заяви телевизия " Русия 24 ".

„ Путин осведоми за резултатите от разширеното съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация, на което беше прегледана актуалната обстановка към Донбас в подтекста на решението на Държавната дума за признание на Донецката и Луганската национални републики. Днес управлението на ДНР и ЛНР получиха апели за признание на техния суверенитет по отношение на военната експанзия на украинските управляващи, масирания обстрел на територията на Донбас, вследствие на което страда цивилното население ", заяви пресслужбата на Кремъл, представена от организация Интерфакс.

„ Имайки поради всичко това, президентът на Русия съобщи, че има намерение да подпише подобаващ декрет в близко бъдеще “, оповестяват от пресслужбата.

Признаването на анклавите може да докара до намерено изпращане на съветски военни сили и в двата от тях с оправданието, че Русия се намесва като съюзничка, с цел да ги отбрани от Украйна. Точно за това прикани на съвещанието на Съвета неговият заместник-председател Дмитрий Медведев, акцентирайки, че в сегашната обстановка Москва няма различен избор, с изключение на да отбрани 800 000 души с съветски паспорти, които живеят в тези територии, съобщи ТАСС.

Западни водачи предизвестиха предходната седмица, че ще считат това за нова противозаконна окупация на украинска територия от Русия след анексията на Крим през 2014 година и за завършек на Минските съглашения, съгласно които Донецка и Луганска област остават част от Украйна.

Шолц стана през днешния ден първият западен водач, който осъди възможното признание на самообявилите се републики. Той незабавно разиска по телефона обстановката към Украйна с френския президент Еманюел Макрон и с украинския президен Володимир Зеленски, съобщи телевизия " Русия 24 ". По-късно Макрон и Шолц са имали телефонен диалог с Путин, заяви малкия екран.
Руската Дума одобри предходната седмица послание към президента да признае така наречен Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР), чиито водачи в петък започнаха евакуация на популацията и в събота оповестиха всеобща готовност, мотивирайки се с идна атака на украинските държавни войски.
Русия продължава да поддъжа близо 150-хилядна войска по границите с Украйна като съгласно западни разузнавания, представени от интернационалните медии, войските са в подготвеност да нападат.

Днес представителят на Кремъл Дмирий Песков поля със леден душ очакванията за дипломатическо решение на рецесията, като отхвърли съветският водач да има " съответни проекти " за среща с американския президент Джо Байдън.

Френският президент Еманюел Макрон, който беседва нощес по телефона поотделно с Байдън и с Путин, заяви, че двамата са се съгласили по принцип да се срещнат, с цел да обсъдят Украйна, като Байдън е споделил, че това може да стане, единствено в случай че Русия не нахлуе в Украйна.
Сепаратистите желаят отбрана от Москва
" От името на целия народ на Донецката национална република ви молим да признаете Донецката национална република като самостоятелна, демократична, правова, обществена страна ", съобщи Денис Пушилин, водач на ДНР в послание към Путин, директно излъчено от съветския ефирен канал " Русия 24 ".

" Молим да разгледате опцията за слючване на контракт за дружба и съдействие сред Донецката национална република и Руската федерация, предусещащ съдействие в областта на отбланата ", добави той.

Ръководителят на Луганската национална република Леонид Пасечник също изиска от съветския президент да признае независимостта на републиката.

„ Уважаеми Владимир Владимирович! За да предотвратим всеобща гибел на цивилното население на републиката, 300 хиляди от които са жители на Русия, ви апелирам да признаете суверенитета и независимостта на Луганската национална република. Също по този начин ви апелирам да обмислите опцията за подписване на съглашение за другарство и съдействие сред ЛНР и Руската федерация, в това число взаимоотношение в региона на защитата “, сподели водачът на ЛНР Леонид Пасечник, представен от ТАСС.
Медведев: Нямаме друго решение, това са наши хора
Медведев съобщи на съвещанието на Съвета, че обстановката в Украйна няма да се усъвършенства и че единственият излаз в този случай е признаването на правосубектността на Донецката и Луганската национални републики, съобщи ТАСС.

„ Ако обстановката се развива по този метод... и няма признаци на усъвършенстване, то единственият излаз в този случай ще бъде признаването на правосубектността на съответните територии, което е напълно от компетентността на президента. на страната. Но съгласно признаците, които виждаме в този момент, тази обстановка по всяка възможност няма да се усъвършенства ", е споделил Медведев.

Той напомни, че сега на територията на двете републики живеят към 800 хиляди жители на Руската федерация.

" В случая имам поради не съветския свят, за който се грижим, оказваме помощ, поддържаме по всевъзможен метод, а жители на Руската федерация. Граждани, които живеят в друга страна. Това са наши хора ", акцентира Медведев.

Според съветските медии след решенията за евакуация на възрастното население, на дамите и децата от така наречен ДНР и ЛНР в прилежащата с тях Ростовка област в Южна Русия са пристигнали над 60 000 бежанци, част от които се настаняват у родственици, а друга част - в центрове за краткотрайно настаняване. Путин подреди държавният бюджет да изплати на всеки новопристигнал емигрант по 10 000 рубли (112 евро) еднократна помощ.

Интерфакс съобщи през днешния ден, че управляващите на съветската Орловска област, която е покрай Източна Украйна, са оповестили изключително състояние поради притока на бежанци оттова.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Източна Украйна евакуация 21 фев 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Жители на Донецка и Луганска област се качват на влакове за отпътуват за Русия поради оповестената от водачите им евакуация. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Неколкократно през последните седмици медии в Съединени американски щати и Европа цитираха разкрити разследващи данни, че Русия възнамерява да провокира напрежение и подправени произшествия в Донбас като предлог да нападне Украйна.
Фалшиви вести
Руските въоръжени сили оповестиха през днешния ден, че военни и гранични служители на реда са предотвратили навлизането в Русия на " диверсионно-разузнавателна група " от украинска територия и че петима души са били убити, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветски информационни организации.

Украйна отхвърли тази информация, назова я подправена вест и сподели, че в Ростовска област, където се допуска, че се е случило нахлуването, не е имало украински сили.

Интерфакс цитира съветските въоръжени сили, съгласно които, са били унищожени украински военни машини.

Съобщението идва в миг на извънредно изострено напрежение сред двете страни. Русия продължава да отхвърля обвинявания от Съединени американски щати и съдружниците им, че би могла да нахлуе в Украйна всеки миг.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР